Kennel Re-Smon Ta

Lite om mig

Mitt första möte med den tibetanska terriern var 1994 då min arbetskamrat Lena Larsman på Dorje’s kennel hade fått valpar. Efter att ha sett dessa underverk köpte jag min första tibbe av Lena, Morris - Dorje’s Yang Cutum Gna❤️ Det har blivit många tibbar efter det och att leva utan en tibbe skulle göra livet lite tråkigare.

Mitt kennelnamn Re-Smon Ta betyder hopp och inspiration på tibetanska. När jag planerade min första kull hette den tiken Sally - Dorje’s Yum Re-Smon Ta så namnet är en hyllning till Sally och hennes uppfödare Lena.  Efter några års funderingar var det äntligen dags att göra resan till Eva Clementson på Khambas kennel där Sally träffade den stilige Ville - Bantam Shepherd’s Johnny Be Goode vilket resulterade i min första kull valpar.  

Jag (Anna Lena) bor 3 mil öster om Göteborg i Stora Bugärde, Härryda kommun. Det finns 5 tibbar i hemmet Levis, Tekla, Stella, Alice och Freja! Hundarna lever tillsammans med mig som familjemedlemmar och är oftast med mig i vardagen. 

Min ambition är att föda upp friska och rastypiska hundar. Jag följer TTS etiska riktlinjer och SKK:s regler. Jag höftledsröntgar vid cirka 15 månaders ålder och avlar endast på A- och B-höfter. Ögonlysning görs senast ett år innan parning samt DNA-testar för NCL, PLL, PRA3 och RCD4 om inte båda föräldrarna är fria från dessa anlag.